Как танците влияели на човека

mart20181Танците, здравето и доброто настроение са неразривно свързани. Когато танцуваме, организмът ни ускорено изработвал ендорфин (хормона на щастието). А специално за дамите: британски учени са направили компютърен 3D-модел на женско тяло и са моделирали различни движения, като всеки път са следяли въздействието им върху мъжките възприятия. Оказва се, че трябва повече да клатите задник уважаеми дами и по-малко да ръкомахате. Изследвано е и тангото и е доказано че сближава даже след скандал или даже и непознати хора.mart20182
Моя забележка за българските танци: една ръченица хем сгрява кръвта, хем се тръскат еротично женските цици и задник, хем ако умеете и да приклякате, направо си е гимнастика за коленните стави. Медиците са солидарни, че да се танцува няма възрастови ограничения.
mart20183Който не ми вярва, има цяла научна дисертация в Интернет на докторка на науките под заглавие: Танец как форма коммуникации в социокультурном пространстве.
Не, няма да я превеждам. Само прилагам снимки от тазгодишното пролетно събиране на земляческата група на живеещите в София, но връщащите се и в родното си село.

Басейнът

двама в басейна

Хапване и пийване

И тези три неща