Проста, но ефективна СПА добавка за село.

bilkovdush1Аз вече в сайта си за здраве и билки ( http://zdrave.otbg.eu/ ) съм описал как стигнах до тази си иновация. Но вече намерих по ефективни, прости и работещи аксесоари за да реализирам идеята си да стане, както казваха на село 'като купешка'.

С две думи, за който го мързи да чете другата ми статия, разкъсвам връзката между батерията на мивката или ваната към ръчния душ и вместо слушалката на ръчния душ, слагам контейнер за билки. От изхода на контейнера за билки вече водата си продължава към слушалката на душа, с която си се и къпя.bilkovdush2

Естествено, че иновацията е в контейнера за билки, защото той хем трябва да завихря водата, така че тя да се забави и отнеме от билките, хем и не трябва билките да могат да запушат изходния отвор за към ръчния душ, за да не избие съединението.

Иначе веднъж направена системката работи перфектно! Излизате на поляната, набирате малко цвят лайка или цвят равнец или цвят здравец, слагате ги в контейнера и вуаля! СПА-душ. Хем се къпете с полезна вода (почти чай/екстракт), хем с те в облак от фини пръски с аромат на билката и дишате влажния билков въздух.

Ако ви мързи да берете или не сте на село - слагате вътре няколко пликчета с чайче и пак имате същия ефект. Естествено, че вместо чайчета в градски условия можете да сложите и соли за вана. Все едно сте взели билкова вана. Мисля, че от снимките се вижда кое как е. Ако желаете - поръчайте ми. Не са ми обирджийски цените, нито като на топ-шопа или евротивишопа.

Басейнът

двама в басейна

Хапване и пийване

И тези три неща