Тихите удоволствия

Когато човек навлезе в златната си възраст вече е поумнял. Знае, че римляните още са казвали 'сик транзит глория мунди', т.е. така си и отминава световната слава. Знае, че вече няма на кого и за какво да се доказва. Който е поумнял вече знае кой колко струва. И кое е истинско и кое пошло и предвзето и фалшиво. 

Затова и на тази възраст никой няма да тръгне да вдига щанги или безсмислено да скача с бънджи от Аспаруховия мост. Е, има идиоти и на тази възраст, но то си ги има във всяка възраст.

Но, както и през целия осъзнат човешки живот, Човек следва да цени Живота, да му се радва, но и да се стреми да го подобрява и да не се изоставя и предава пред временните несгоди, които всеки живот няма начин да не сервира чат-пат.

Доказано е вече че човешката мисъл  може да препрограмирва човешката ДНК. Тинк позитиф не е лозунг. Това е Начин! 

Да, знам че жените на Тази възраст, особено есен, изпадат в депресии. Но Бога ми - зарежете противните зомбибитивита. Не може през 5 минути да ви набиват чрез реклами, че вас ви боли еди какво си и трябва да си купите еди какви си хапчета и вие да очаквате да ви е добре.

Искам са мо да споделя на тези, които не знаят в какво се крие основната разлика межди т.нар. източна и европейска (западна) медицина).

Навремето китайските императори плащали на лекарите си само докато са здрави. Усетят ли се болни спират плащанията. А ако се усетят че и умират от някаква болест - заповядвали преди тях да бъде убит и лекарят им.

Така китайската медицина се е развила като превантивна медицина. Т.е. да не допуска по възможност да се разболява човек. А западната лекува вече развилата се болест. Даже вече не лекува нищо, а само гледа на болния като рай небесен и дойна крава докато го умори. 

Та под Процедури аз разбирам как да не се разболяваме и да ни е приятно и хубаво и здравословно. Едно време, когато имахме здравеопазване на това му казваха профилактика, рекреация и рехабилитация. 

Очаквайте да споделя как използвам например басейна си за голям хладник на дестилатора си. В който дестилирам билки и получавам техните хидрозоли. 

Очаквайте и моята специална подборка от Йога-упражнения. 

А за като сте двама очаквайте...

Басейнът

двама в басейна

Хапване и пийване

И тези три неща