Искате хубаво време?

За времето
Всеки иска когато отива на море или на село и изобщо някъде на почивка да му е хубаво времето.
Е, за работещите на щат, които изпълняват волята на все по-тъпите ни управници за планирана още от зимата лятна отпуска тази статия не важи.
Но ако можете сами да решавате кога да отидете на почивка, тук ще изложа малко мои лични идеи как да го направите, така че да се радвате на хубаво и безпроблемно време.
Защото вече и синоптиците не познават нищо даже от днес за утре.
Просто много станаха вече климатичните оръжия и на руснаците и на янките, пък и Природата си ни го връша, когато се опитваме да и се бъркаме. (Навремето аз пръв написах статия за американската HAARP и руската 'Сура' в оня още нетъпия в-к 'Монитор' преди тотаджийката да го унищожи като информационен източник и стаята надлежно ми беше публикувана и хонорована. Т.е. беше оценена от Бог да я прости Зоя Димитрова). Та още от тогава си правя разни изводи за времето и затова мисля, че мога да дам тук някои съвети.
Да започнем с това никога да не вярвате само на един източник. Най-малкото на оня клоун чолака на битиви.
Един мой приятел който вече над 20 години е пилот по света на всякакви боинги и еърбуси ми каза че трябва да се гледат само американците и руснаците защото само те имат собствени различни метеоспътници. Освен това като гледате да речем времето за София, не гледайте София-град, а София-Аерогара (Airport).
Но и CNN на янките са заинтересовани частници и GISMeteo на руснаците са частни и със свои си интереси. Затова аз съм добавил и кралската метеослужба на Норвегия. Тя е наистина заинтересована от точна прогноза и си е държавна и няма военни заради които да изопачава. Тя е на yr.no и освен на норвежки има дублиране и на английски.
Но независимо коя е метеослужбата, гледайте винаги и от коя наземна станция и към колко часа са данните. Например в 'Синоптик.бг' за русенската Бяла дават данни от метеостанция 'Горна Оряховица'. Да, ама това, че 'Горна Оряховица' е почти в Предбалкана а Бяла в котловинка явно си оказва влиянияето.
Затова и се оказва, че е по-вярно ако се гледа прогнозата за град Попово и се счита че това ще е в Бяла, отколкото прогнозата за Бяла, но от Горна Оряховица.
И така, аз гледам винаги прогнозите и на янките и на руснаците и на норвежците. На норвежците най-близката точка за която дават прогноза за моя регион е Борово русенско. На руснаците е Баниска русенско, а на янките има както и у нас и в Бяла и в Попово. И сааамо за дооформяне на мнението си гледам и 'Синоптик.бг'.
И руснаците и норвежците имат и дългосрочни прогнози. Обикновено руснаците са по-оптимисти (дават по-високи температури за в бъдеще), а норвежците по-песимисти (по-ниски винаги са при тях с по един-два градуса поне).
Но винаги поглеждайте (ако системите имат тая възможност) и картите. Например на ГИСметео като минете в режим карти и като пуснете анимация веднага сами ще видите накъде се вихри потока и как заобикаля планините да речем. Така и сами ще си направите още някакви изводи за това, какво да е окончателното ви решение.
Не искам да се хваля, но се е случвало да звънна на комшията да го предупредя, че си идвам, за да не вземе да пусне кучето си срещу мен и той да ми каже 'абе то вали ти сега си идваш', а аз да му отвърна, че щом си идвам значи времето ще се оправи и ще е хубаво и да позная. Както и не веднъж вече се е случвало да съм си стоял на хубаво слънчево време и като се кача на автобуса вече да завали.
Не е сложно и сами да станете такива метеопрогнозисти. Вече обясник основните правила, които трябва да съблюдавате.

Успех.

Басейнът

двама в басейна

Хапване и пийване

И тези три неща