Мухите? Досадни като мухи.

55ventПреди години, като имаше интензивен живот на село, мухите бяха просто на рой. Днес, след 30 години превратаджийска продажна власт вече не са чак такъв проблем. Защо? Защото по принцип мухите се размножават чрез яйца, които снасят в хранителни отпадъци. Както се оказа, че не е казал Сталин: Днес няма хранителни отпадъци - няма и мухи.
И все пак, и все пак, ти си си направил лятото салатката, изстудил си питието, опънеш се навън, сред зеленината и... току я на носа ти, я по краката... муха. Забравете вече лафа, че муха и банка се убивали с вестник. Както показа случая КТБ, у нас банка се убива (краде) с власт.
Сега за мухите.
И за тях оставете вестника настрана.
Първо си закупих от меркарито навремето, като още беше магазин за немски стоки, изхвърлени от Германия, една специална мрежа против мухи. От тънък черен конец, с цип и скроена така, че да се надене на градински чадър. От долу, за да запазва форма, и е залепен надуваем пръстен. Абе помислена работа.
Върши работа по принцип и срещу мухи и срещу комари.
Ноо, има едно голямо но. Винаги когато станеш за нещо я до мивка, я до хладилник все трябва да отваряш и затваряш цип. Да не говорим как се отваря и затваря цип като носиш и чинията със салатата. Тогава аз бях пригодил един стол специално все едно за кухненския асансьор в модерните кухни. Комшията само ме бъзикаше като ми дойдеше на гости с 'аре затваряй уа, че шъ настина'.
Едно лято даже не изкарах с поредната пошибалка на западния иновативен ум от последните години.
Просто забелязах, че благодарение на братята китайци вентилаторите много поевтиняха.
И закупих цели три вентилатора.
Единия го оставих на стойката си край масата да се клати и да обдухва пространството на ниво маса. Другият монтирах на стойка на около 120 см над масата, но настрани все пак. Да гони мухите още като им дойде на ума да наближат около мен. А третия купих да е тип вентилатор за бюро и го пуснах долу на цимента за да гони мухите под масата, докато се върти около оста си.
ИДЕАЛНО!
Хем прохлада в жегите, хем няма мухи, хем си свободен да ставаш, сядаш без да отваряш и затварях ципове или да се омотаваш в мрежи. А и вентилаторите не харчат никакъв почти ток.
По-нататък ще ви кажа и как да си докарате и хладен въздух за горещниците, но засега това е решението срещу не само мухи, но и оси.

На снимката не се вижда вентилаторът на зенмята, но и него го има и работи. Снимал съм от моето си място. На снимката се виждат и плазма-топката и трите факли (едната моя самоделка от стара лампа, а другите две - неръждаеми германски факли от меркарито). Обърнете внимание на разположението им (до масата на стойка и до дървото и на масата ;за сервиране', защото за тях ще стане дума в раздела за вечерите. (За информация сега меркарито е магазин за женски прескъпи дрипи, а описаните неща ги има в ТСМ).

Басейнът

двама в басейна

Хапване и пийване

И тези три неща