Какво от готварските уреди.

soupИ така, предполага се, че на село е останала и готварска печка и котлон и съдове за готвене. Поне такъв е моят случай.
Затова смятам за ценно да споделя опит какво от новите битови електроуреди е най-необходимо за на село.
Навремето имаше една разкошна френска детска анимационна поредица 'Кро'. За живота на неандерталците и мамутите. Та, там основната идея беше, че докато Кро търчи да ловува за да донесе мръвка, Нанди (жена му) готви както там го наричаха зелена гадост. Т.е. супа.
Днес женките, които готвят супа на мъжете си са рядкост. А супата е балсам за коремчо, както гласеше едно заглавие даже на литературно произведение.
А пък за едим мъж супата е пипкаво нещо и с факта, че трябва да се бърка за да не загори.
Затова от хилядите пошибалки, с които ни заливат днешните делимановци и други топшоповци, аз смятам за най-полезен уред т.нар. супмейкър (soup maker).
Има различни марки и модели. Аз успях да сдебна когато разпродаваха електроуредите на 'Меркари' и си купих един на сносната цена от 37 лв. Чисто нов в кашона и с гаранция. Докато разните мърфиричардси са доста по-скъпи, пък и тези уреди, не знам защо, не са разпространени изобщо у нас. А казвам ви от опит много полезен за сам зрял мъж на село уред. Аз се похвалих на времето на една моя позната за промоцията и що за уред е това и тя си купи даже два. И прати единия на сина си, който е студент в чужбина. Момчето също бързо оценило уреда и станало печен шеф-готвач.
Машинката си има три програми. Поне моята. За супа тип крем-супа, за супа 'на едро' и за по-дълго варене. Има и бъркалка, която е и резачка. Според програмата сама си поддържа температурата и сама решава кога да бърка и т.н. Е, с машинката има и рецепти, но те не са от българската кухня. Най-тъпото решение е вземате замразени зеленчуци за супа, сипвате, добавяте парченцата мръвка и подправките, затваряте, включвате и ... готово.
Другият електроуред, който не е толкова необходим, но е хубаво да го имате е хлебопекарната. Тя и тя е на принципа слагаш всичко, включваш и готово.
Но за мен хлебопекарната е ценна отново с това че има бъркалка и програми за сладко и лютеница. Т.е. програма, при която хем нагрява, хем бърка това, което се вари.
Е? Идеално за шеф-готвача да си готви и манджи! Слагаш, нарязани чушки, домати, лук, ориз, грах и ... манджата ориз със зеленчуци е готова. Пак без да клечите както Нанди до тенджерата.
До тук описах как се осигурява първото ястие и гарнитурата за мръвката за основното хапване.
За мръвката ще трябва отделно внимание. Очаквайте.

Басейнът

двама в басейна

Хапване и пийване

И тези три неща