Синията на Българите

siniyaСиния или софра навремето се казваше на една кръгла дървена масичка на три крака, на която на времето обикновено са се хранели, сядайки жените на земята, а мъжете на едни трикраки столчета (имало е ред и сред жените тогава).
Като си ходих на село през юни т.г. аз изведнъж открих старата ни синия на село забутана, но здрава.
Аз нямам нищо против порнофилмите и с удоволствие си ги зяпам. Даже смятам и тук да напиша отделна статия за тях във връзка с темата на този ми проект. Но сега думата ми е за друго.
Аз като гледам порно следя и за интериора.
И в един мексикански порнофилм изведнъж виждам насред хола им върху една кожа поставена една нашенска все едно синия. Е, тяхната беше от метал, което не я правеше по автентична, но идеята си заслужаваше да и обърна внимание.
Ето сега моята идея:
Не изхвърляйте старата си синия от село.
Тя е разкошна маса за насред плажа ви сред тревата. Да! Докато си лежите, синията е 'масичката ви за сервиране'. Удобна височина, няма как да я полазят буболечки и дето се казва на една ръка разстояние. Само една хубава покривка до шезлонга или до шалтето и ... Рай!
На времето римляните така са си правили оргиите. Полулегнали. А как се хапва полулегнал, ако масата ти не е на нивото ти?
Решението? Българската стара синия!
И много моля поне от приличие спазвайте поне малко авторските ми права. Знам, че нация, на която Хитър Петър и е народния герой няма как да не хитрува, но все пак ценете поне малко хората, които имат нещо в главата си и го ползват не за крадене а за облагородяване на всички ни.

Басейнът

двама в басейна

Хапване и пийване

И тези три неща