Циганинът като имал клещи не си горял ръцете.

С тази народна поговорка хората визират инструментите. Обикновено наследеният или закупен селски имот с къща си върви и с инструментите. Просто иначе е трудно да се върши каквото и да е на село. Така че във всяка къща си има поне чук и клещи.
По принцип, за да се вършат съвременни дребни ремонти си трябват и поне бормашина и ъглошлайф. Съответно към тези инструменти има разработени различни приставки. Било за шлайфане, било за рязане тип зеге, било приставка-шмиргел и т.н. На село обикновено не се бърза, затова е по-добре да се дообзаведете с приставки, отколкото с отделни инструменти.
Хубаво е да имате и един елмаз за рязане на стъкло, поне един раздвижен ключ за болтове и поне един тръбен ключ.
Мултицетите днес са също евтини, затова е добре да имате и един такъв уред относно електрическите измервания.
Ако ще си играете с овошки е добре да имате и един ел. прободен трион. За дървата аз вместо старите селски самоделни циркуляри предпочитам пендулата. По е безопасно.
По принцип за тревата да ви предупредя, че разните тримери и косачки не вършат работа.
По-добре да си вземете един храсторез. Той реже и трева но се насочва на точното място от вас ръчно. И затова няма опасност ни в камък да го ударите, ни кабел или връв да срежете.
Ами стига толкова. Даже за обща дейност си е предостатъчно.
В отделна статия смятам да споделя опит и с лепилата. Какво е течна стомана и стомана ли е, какво е химически анкер и анкер ли е и т.н.

Басейнът

двама в басейна

Хапване и пийване

И тези три неща