На жена ми приятеля

Жена ми има един нейн приятел, който заряза и своята жена в София и всичко и си отиде на село. Ама не като мен. Той и си зимува на сmet-mashело. Е, идва чат-пат в София, защото и той като мен е разбрал, че продуктите на село обикновено са с изтекъл срок и че местните обикновено нищо не продават.met-ikona
Но, човекът си е от печенегите и понеже 'шило в торба не стои' се хванал на село и си измайсторил сам не просто CNC, а почти 3D принтер. С една дума, компютърно управляема сътворена от него машинка, по предварително зададен файл, реже, стърже, дълбае, човърка заготовката от дърво и накрая ражда красоти като икони, рамки и просто дърворезби. Резбарите от Трявна ряпа да ядат, защото компютърът все пак е прецизно управляващ орган.
Аз знам и имаме негово произведение, защото подари една икона на жена ми.
Човекът вече сам е преживял и научил, че 'от всяко дърво свирка не става'.
Изучил се е и после и да опушва и/или лакира и т.н. техники доукрасяващи дървото.
Не знам, като приятел на жена ми сигурно трябва да го гледам с едното око накриво и да си имам едно на ум. Но понеже човекът явно го бива и явно е от моята 'партия' (живот на село), аз прилагам тук снимки от неговия телефон на част от нещата му.
met-krastКойто желае, имало сайт с готови файлове с отцифровани икони и картини и даже можело да си избереш какво ти харесва и той само да зареди машината си и компютъра.

Басейнът

двама в басейна

Хапване и пийване

И тези три неща