Денят на село зависи от времето

Да! Когато бяхме млади и ходехме по бригади се радвахме на 'дъждовен'. С възрастта човек поумнява и се радва най-вече на това, което ни дава енергия и живот - слънцето. Аз винаги следя и трите прогнози - и на CNN и на ГИСМЕТЕО на руснаците и на нашите 'синоптици' (Боже опази от битивитата и новите ни телевизии. Те и за времето лъжат).  В последно време започнах да следя и прогнозите на норвежката кралска метеослужба. Така от тези източници си формирам собствено мнение и решавам кога да съм си на село. Даже вече комшията къде на шега къде на истина казва, че щом съм си дошъл времето ще е хубаво.

Но въпреки всичко, как ще протече денят на село зависи и от сезона. През лятото гледаш да си на плаж сутрин по-раничко и след обяд по-късничко. А пролет и есен си оставяш за плаж и процедури времето около ранния следобед. Затова как минава Денят зависи от времето. И в метео и в астрономически смисъл. 

В този раздел аз ще гледам да споделя опит не за времето. А за това как бързо и лесно и без нерви човек може да си осигури време за останалото - за Релакса и Процедурите. 

Отделно внимание смятам да отделя и на проблема как човек сам все пак да си приготвя вкусни неща. С какво (уреди, техники) и как (рецепти, хитринки и т.н.). 

Но животът по принцип не е само ядене и пиене. Трябва и да се създава. Човек не мисли ли и не създава ли не е Човек. Затова очкавайте и интересни информации за цреативността на хората на село. 

Ще разчитам и на опитът, който и Вие ще споделяте по тези въпроси.

Рубриката е богата и многостранна и затова внимателно следете и подменютата и. Когато изберете рубриката, поглеждайте какво ново по разклоненията и.

 

Басейнът

двама в басейна

Хапване и пийване

И тези три неща